Demi Masa. Sesungguhnya manusia itu dalam kerugian. Melainkan, orang yang beriman, dan beramal soleh. Dan (mereka yang) mengajak ke arah kebenaran dan mengajak dengan sabar. Aku lebih suka sibukkan diri di hujung minggu daripadaRead More →

Bulan lepas, aku mendapat mesej ringkas dari si ibu kepada bayi kembar tak seiras untuk aturkan satu sesi fotografi di rumah ibu mertuanya. Sangat teruja untuk sesi fotografi ni sebabRead More →

Tahun 2011, makin hari makin ramai yang mampu memiliki DSLR/camera..dan makin hari makin ramai yang mampu bergelar jurugambar(photographer). Tua muda, lelaki perempuan, pelajar universiti mahupun pelajar sekolah..semua mampu memegang statusRead More →

Dalam berblogging, rasanya entri dengan gambar-gambar yang cun+cute akan menarik lebih minat readers untuk habeskan membaca satu-satu entri kan. Ye la kan, kalo ayat panjang berjela tanpa letak sekeping gambarRead More →

Bagi menjawab pertanyaan Cik Linn yg tertanya-tanya nape banyak gambar Hari Raya dia ritu terdapat banyak sgt noise, ‘segala macam mak nenek noise’ katanya, meh saya sharekan 20cents apa yangRead More →

Pasti ada yang pernah alami masalah ketidakpuasan hati pada gambar yang dicapture. Walhal korang dh pun gunakan DSLR yang gedabak saiznya. 100kali snap pon, gambar yang terhasil still nampak samaRead More →