JMR Jr

Lepak Tepi Pantai di Waktu Pagi! Syurga!!

Fuhh..akhirnya petang Jumaat! Sekali lagi akan bercuti panjang di hujung minggu sempena perayaan Hari Natal. Daripada update rakan-rakan aku di Facebook, aku boleh simpulkan yang hujung minggu ni adalah minggu-minggu terakhir untuk menghabiskan masa bersama anak-anak sebelum tiba hari persekolahan di tahun baru. Macam-macam plan diorang nak ke sana ke sini. InsyaAllah jalan akan lebih …

Continue Reading
JMR Jr

Pengalaman Buat Passport Anak-anak

Pengalaman Buat Passport Anak-anak di UTC Sentul. Alhamdulillah, sekarang Everyone Can Fly dalam keluarga kecil aku. Masing-masing dah passport, masing-masing teruja nak tunggu tahun baru, 2017. Aku ambil keputusan membuat passport untuk abang Dayyan & adik Danish sekarang, jadi tidak kelam-kabut untuk urusan ini pada masa akan datang. Selepas pengalaman aku yang terpaksa datang awal …

Continue Reading
JMR Jr

Danish Demam Campak

Minggu lepas, minggu cuti panjang sempena cuti umum Maulidur Rasul dan cuti ganti untuk Hari Keputeraan Sultan Selangor. Siapa tak suka cuti panjang kan? Nak nak jenis aku yang tak suka membuta sepanjang cuti. Rugi rugi. Jadi aku ambil kesempatan ini untuk ke majlis pertunangan sepupu aku di Bagan Datoh dan seterusnya ‘balik kampung’ ke …

Continue Reading
JMR Jr

Video: Kids Running – Danish Hayyan 1y3m

Aku jarang ambil video anak-anak. Biasanya, ambil gambar (still photo) je. Rupanya lagi syok dok ulang-ulang tengok video telatah anak. Mungkin aku kena praktikkan lebih banyak ambil video untuk dapatkan kualiti video yang lebih memuaskan hati. Video di bawah ini ialah rakaman adik Danish yang sedang berlari di sepanjang laluan pejalan kaki kondominium. Bersungguh-sungguh dia …

Continue Reading
JMR Jr

Anak Itu Pembawa Rezeki

Sejak aku berkahwin, tidak pernah terlintas di fikiran untuk mengamalkan ‘family planning‘ atau lebih tepat, ‘main tapi taknak anak‘ ..kihkihkih..bagi aku, taknak melawan fitrah, kalau ada rezeki anak seawal usia perkahwinan, aku terima. Walaupun mungkin pada masa itu, secara mata kasar, kewangan masih belum stabil. Sebab aku tahu, anak itu pembawa rezeki. Alhamdulillah, sekarang ini …

Continue Reading
JMR Jr

Gambar Photoshoot 28 Days Newborn Baby – Airaa Mikayla.

Gambar Photoshoot 28 Days Newborn Baby – Airaa Mikayla. Oh..baby Airaa Mikayla ialah anak saudara aku yang ke-4, cucu ke-6 Umi aku setakat hari ini. Dilahirkan pada 20 Ogos 2016 secara normal, awal 11 hari, patutnya dijangka lahir pada 31 Ogos, baby merdeka. Hampir sebulan selepas lahir, barulah pakcik makcik (aku&isteri) & abang-abang sepupu(Dayyan&Danish) Airaa …

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Continue Reading