Minggu lepas, minggu cuti panjang sempena cuti umum Maulidur Rasul dan cuti ganti untuk Hari Keputeraan Sultan Selangor. Siapa tak suka cuti panjang kan? Nak nak jenis aku yang takRead More →

Kids Eat For Free @ TGI Fridays.  Kini, antara isu yang sering bermain di fikiran aku & isteri semasa ‘weekend outing’ adalah ” Nak makan kat mana?” Berbanding semasa ‘dating’Read More →

Sejak aku berkahwin, tidak pernah terlintas di fikiran untuk mengamalkan ‘family planning‘ atau lebih tepat, ‘main tapi taknak anak‘ ..kihkihkih..bagi aku, taknak melawan fitrah, kalau ada rezeki anak seawal usiaRead More →

Terapi Power Apabila Anak Demam  Demam. Satu situasi yang aku tidak suka. Walaupun konfem akan dapat MC yang membolehkan aku rehat secukupnya di rumah, tapi itu bukan cara aku. KalauRead More →

Apa khabar wahai pekerja-pekerja makan gaji seperti aku minggu ini? Pasti makin segar dan bersemangat untuk bekerja selepas cuti hujung minggu yang panjang sempena Maal Hijrah kan? Cuti panjang diRead More →

Danish suka provok! Tak lama lagi, adik Danish dah nak masuk 1tahun 2bulan. Abang Dayyan pula dah nak masuk 3tahun 5bulan. Alhamdulillah, dua dua sentiasa aktif, lasak dan makin panjangRead More →

Tanggal 12 Julai 2016, genap usia 1 tahun baby Danish Hayyan. Pada tarikh yang sama, genap 2 tahun pemergian ayahanda tersayang. Oh ye, genap juga usia 2 tahun, anak sepupuRead More →

18.7.2016 || Isnin Hari ini bermula episod baru dalam kehidupan abang Dayyan. Hari ini juga hari pertama isteri akan memulakan tugas selepas 2 minggu bercuti raya dan juga cuti ihsanRead More →