Baru kali ni aku berpeluang untuk coretkan pengalaman yang aku lalui lebih kurang 17hari yang lepas. Ye, pengalaman pertama yang sangat manis bagi aku walaupun semasa melaluinya, hanya Tuhan jeRead More →

Yeah, dah confirm booking semalam & “Baby Dayyan is going to have his first flight next month!” Aku & Puan Nunu anggap ini adalah satu latihan untuk Baby Dayyan dalamRead More →

2May2013||Hospital Pusrawi Kota Damansara. Hari ni Dayyan dah genap 10hari. Sekejap la plak rasa masa berlalu.  Dan hari ni gak Dayyan ada appointment dengan Pakar Perunding Kanak-kanak di Hospital PusrawiRead More →

Siapa pemilik baru blog JMR ni? Setelah difikir-fikir dan dipertimbangkan dengan sewajarnya, dan diambil kira faktor kelahirannya yang jatuh pada hari ke 23 di bulan empat 2013..maka pada dua tigaRead More →

Alhamdulillah..dah seminggu aku naik pangkat..hehe.. ‘pangkat’ kurniaan Ilahi merangkap satu lagi tanggungjawab dan amanah yang perlu aku pikul dengan sebijaknya. Syukur aku dengan kurniaan satu yang sangat bernilai dalam hidupRead More →

Setiap anak ada rezeki masing-masing.. Dan hari ni, si kecil yang makin membesar dalam perut Puan Nunu, murah rezeki apabila parcel daripada uncle&auntynya yang sedang menetap di Jepun selamat tiba..Read More →

“… Dia menjadikan kamu dalam perut ibumu kejadian demi kejadian dalam tiga kegelapan. Yang berbuat demikian itu adalah Allah, Tuhan kamu, Tuhan yang mempunyai kerajaan. Tidak ada Tuhan selain Dia;Read More →

Biar pun nombor tak cantik, tapi tetap menjadi detik tercantik dalam hidup aku yang semakin ‘cantik’ ini. Si dia yang sedang menghuni di rahim isteri aku yang tersayang mula memberiRead More →

2 Disember 2012 Ok..dicepatkan stori, ini kali ni kedua kot aku terjah expo yang berkaitan dengan parenting, maternity mahupun child/baby. Biasanya, tentang event sebegini, kalau tak pasal kamera, mesti pasalRead More →