Isu Semasa

Tragedi Kebakaran di Darul Quran Ittifaqiyah . Jangan Ulangi Tindakan Bodoh

Assalamualaikum wbt & Salam hari Jumaat yang penuh baraqah. Sebelum jari lembut aku terus mengetuk papan kekunci, marilah sama-sama kita sedekahkan al-Fatihah kepada mangsa-mangsa kebakaran di Pusat Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah, Dato Keramat. Al-fatihah. Sejak kejadian tragedi yang menyayat hati ini, aku perasan, setengah hari pertama, ramai rakan-rakan di media sosial yang mula menyebarkan gambar …

Continue Reading
Isu Semasa

Apa Itu Liberalisasi Insurans ?

Apa Itu Liberalisasi Insurans ? Aku belum study habis pasal liberalisasi insurans yang diperkenalkan di Malaysia sejak 1 Julai 2017 yang lepas. Tengah sibuk-sibuk beraya, tak perasan pula satu lagi rules&regulation baru diperkenalkan di Malaysia. Jom aku kongsikan sedikit info yang aku copy paste dari syarikat insuran kurnia.com . 1. Apakah maksud liberalisasi insurans motor? …

Continue Reading
Isu Semasa

Iklan Raya Best 2017

Menjelang hari raya, iklan raya best oleh team produksi terbaik Malaysia sentiasa aku tunggu. Ada yang sedih, ada yang kelakar dan ada yang meriah. Setiap iklan raya akan membawa cerita-cerita tertentu dan sarat dengan mesej yang berguna untuk dijadikan panduan dan pedoman dalam kehidupan. Aku perasan, tahun 2017 ini, iklan raya kebanyakanny best-best dan memberi …

Continue Reading
Isu Semasa

Dividen dan Bonus Tabung Haji Tahun 2016

Dividen dan Bonus Tabung Haji Tahun 2016 Pengumuman Dividen dan Bonus Tabung Haji Tahun 2016 memang ditunggu oleh pendeposit-pendeposit terutamanya kaum muslim di Malaysia. Tak kiralah menyimpan di Tabung Haji dengan sebab pelaburan jangka masa panjang atau pun menyimpan dengan sebab ingin mengumpul wang untuk menunaikan haji/umrah. Pengurangan peratus agihan Dividen dan Bonus Haji pada …

Continue Reading
Isu Semasa

Filem Upin & Ipin Jeng Jeng Jeng! Tetap Menonton Walaupun Ada Yang Cakap Tak Best…

Betul ke filem terbaru watak animasi kegemaran ramai, Upin & Ipin tidak menepati citarasa ramai ibu bapa? Aku ulangi, ibu bapa. Anak-anak mungkin suka jer..hehe Pengalaman Menonton filem Upin&Ipin Jeng Jeng Jeng. Sebelum aku meneruskan perkongsian pengalaman menonton filem terbaru terbitan gabungan produksi hebat Malaysia- KRU Studios & Les’ Copaque, suka cita aku nyatakan di …

Continue Reading
Isu Semasa

Sebab Aku Uninstalled Pokemon Go.

Setelah hampir dua bulan aku installed Pokemon Go, aku mengambil keputusan untuk Uninstalled aplikasi permainan yang menjadi kegilaan peminat Pokemon. Minggu pertama pelancaran aplikasi permainan berhantu ini di Malaysia, fenomena Pokemon Go meletus di kalangan peminat dan juga bukan peminat Pokemon. Masing-masing installed aplikasi dan berusaha mencari Pokestop, mengutip Pokeball dan menangkap sebanyak mungkin Pokemon, …

Continue Reading
Isu Semasa

Kenapa Anak Jatuh Eskalator?

Tarik nafas panjang aku apabila terbaca kisah seorang anak jatuh eskalator di pusat membeli-belah di Mynewshub. Beberapa saat sebelum kejadian, anak tersebut elok je duduk di atas bahu si bapa. Kenapa anak jatuh eskalator? Aku sebagai bapa kepada dua orang anak lelaki yang boleh tahan aktifnya, sangat faham, anak itu terjatuh bukan disebabkan bapanya. Bapa …

Continue Reading
Isu Semasa

Mohon KWSP Simpanan Shariah dalam masa 5 minit.

KWSP JERTEH

Mohon KWSP Simpanan Shariah dalam masa 5 minit. Tajuk di atas adalah daripada pengalaman dan situasi aku semasa berurusan di pejabar KWSP pada 14 Ogos yang lalu. Mungkin situasi semasa pembaca berbeza. Jadi, situasi mohon KWSP Simpanan Shariah dalam masa 5 minit tidak relevan, mungkin akan menjadi 15 minit atau 50 minit. Permohonan pertukaran akaun …

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Continue Reading