Ini kisahku

Hari Minggu Bukan Masa Membongkang

Hari Minggu Bukan Masa ‘Membongkang’. Bagi yang tidak tahu maksud ‘membongkang’ perkataan itu bermaksud ‘tidur yang berlebihan’. Opss aku tak pasti sama ada perkataan ini ada di dalam Kamus Dewan atau tak. Cuma istilah itu yang selalu aku guna kepada mereka yang masih tidur walapun matahari dan tegak di atas kepala, terutama di hujung minggu. hehe.. …

Continue Reading
Ini kisahku

Review Azam Tahun Baru 2016.

Review Azam Tahun Baru 2016. Ini bukan review berbayar..haha..sekadar untuk rekod hidup aku. Lebih kurang setahun yang lepas, aku pernah update blogpost bertajuk Tahun 2016-Dijangka Lebih Mencabar , yang mana antara isi kandungannya ialah 8 Cabaran Untuk Diri Aku Sendiri sepanjang tahun 2016. Dah setahun rupanya blogpost itu, rasa baru semalam aku update. Dalam 8 …

Continue Reading
Ini kisahku

Sesi ‘Potty Training’ Dayyan Harith

Sesi ‘Potty Training’ Dayyan Harith Alhamdulillah, dah sebulan Dayyan menjalani sesi ‘hidup tanpa diapers’. Satu pengalaman baru bagi kami. Oh ye, sebenarnya bukanlah setiap masa Dayyan tidak ber’diapers’. Aku tak mahu terlalu menekan dia, sebab at the end, aku juga yang tertekan kalau tetiba dia terkencing di dalam kereta..haha.. Minggu pertama sesi ‘Potty Training’, masa …

Continue Reading
Ini kisahku

Anniversary Dinner 2016: Rezeki Datang Dalam Pelbagai Bentuk.

Assalamualaikum wbt dan Salam Hujung Minggu. Apa bikin hari ini? Pasti ramai yang meriah menghadiri jemputan perkahwinan atau majlis-majlis lain. Maklumlah sekarang ni kan cuti sekolah. Jalan pasti sibuk. Aku? Ada ni ha..masih di rumah. Masih kepenatan selepas selesai company event aku sempena 10th & 5th anniversary. Sebelum majlis, penat dok memikirkan perjalanan majlis ok …

Continue Reading
Ini kisahku

RM30 untuk Sesi Keseronokan Anak-anak.

Salam hari Isnin..apa khabar hari Isnin korang? Aku doakan korang tetap bersemangat untuk meneruskan tugasan harian. Tertekan? Biasalah, hidup memang macam tu..hehehe.. Aku dah lama tak rasa ‘monday blues’. Alhamdulillah. Mungkin sebab ‘passion’ atau mungkin aku ambil pendirian untuk lebih ‘steady’ meneruskan kehidupan seharian. Atau mungkin aku puas hati ‘enjoy’ di hari minggu bersama anak-anak&isteri, …

Continue Reading
Ini kisahku travelog

Santai bersama Anak-anak di Port Dickson. Cara Aku Travel Semasa Gawat.

Santai bersama Anak-anak di Port Dickson. Cara Aku Travel Semasa Gawat. November 2016 adalah masa yang agak sukar kepada golongan marhaein di Malaysia. Janji Rakyat Didahulukan, umpama ‘janji tinggal janji’ . Ramai mengeluh. Petrol naik ke RM1.95/liter, minyak masak naik, gas memasak naik, tol naik dan macam-macam lagi kenaikan berlaku. Bab kenaikan harga petrol untuk …

Continue Reading
Ini kisahku

Majlis Konvokesyen adik bongsu. Tahniah!

Hujung tahun, institusi pengajian tinggi di Malaysia memang meriah dengan Majlis Konvokesyen untuk meraikan graduan-graduan yang berjaya menamatkan pengajian. Tahniah aku ucapkan! Sebagai bekas graduan yang telah melalui pengalaman berkonvokesyen sebanyak 3 kali, aku faham susah payah menamatkan sesebuah pengajian, sama ada diploma, ijazah mahupun master atau PhD. Masing-masing ada rintangan&cabaran tersendiri. Jadi, majlis konvokesyen …

Continue Reading
Ini kisahku

Set Deeja Cosmetic – Set Penjagaan Wajah Berkualiti & Senang Bawa Travel.

Aku menerima Produk Penjagaan Kulit Muka Set Deeja Cosmetic melalui pesanan Pos Laju di pejabat. Rakan-rakan sekerja terutama wanita pandang aku dengan 1001 persoalan di wajah. Aku senyum jer. Mungkin mereka masih belum tahu yang lelaki juga perlu menjaga kulit wajah untuk sentiasa segar dan kelihatan kacak setiap masa 😉 Sebelum aku berkongsi lebih lanjut pengalaman …

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Continue Reading