Ini kisahku tips

Tip Penting Travel dengan Anak Kecil.

Tip Penting Travel dengan Anak Kecil. Thailand, Vietnam, Singapore, Jepun, Korea Selatan, United Kingdom, The Netherland, Italy dan Qatar antara negara-negara yang pernah aku jejaki, sama ada bersama kawan-kawan atau isteri. Pengalaman travel bersama kawan-kawan dan travel bersama isteri memang berbeza. Dua-dua pengalaman ini menarik dan ada pahit manisnya. InsyaAllah, pada bulan ini, pengalaman Travel …

Continue Reading
Ini kisahku JMR Jr

AEON Fantasy Kidzoona , Shah Alam. Dayyan&Danish sangat seronok!

AEON Fantasy Kidzoona , Shah Alam. Dayyan&Danish sangat seronok! Jumaat sebelum Chinese New Year 2017 lepas, aku mendapat pelepasan percuma pada sebelah petangnya oleh pihak pengurusan. Terima kasih daun keladi! Memandangkan Puan Nunu juga mendapat cuti percuma sehari sebelum, kami mengambil peluang ini untuk lunch date berdua selepas solat Jumaat, dan terus proceed¬†ambil abang Dayyan …

Continue Reading
Ini kisahku

Hari Minggu Bukan Masa Membongkang

Hari Minggu Bukan Masa ‘Membongkang’. Bagi yang tidak tahu maksud ‘membongkang’¬†perkataan itu bermaksud ‘tidur yang berlebihan’. Opss aku tak pasti sama ada perkataan ini ada di dalam Kamus Dewan atau tak. Cuma istilah itu yang selalu aku guna kepada mereka yang masih tidur walapun matahari dan tegak di atas kepala, terutama di hujung minggu. hehe.. …

Continue Reading
Ini kisahku

Review Azam Tahun Baru 2016.

Review Azam Tahun Baru 2016. Ini bukan review berbayar..haha..sekadar untuk rekod hidup aku. Lebih kurang setahun yang lepas, aku pernah update blogpost bertajuk Tahun 2016-Dijangka Lebih Mencabar , yang mana antara isi kandungannya ialah 8 Cabaran Untuk Diri Aku Sendiri sepanjang tahun 2016. Dah setahun rupanya blogpost itu, rasa baru semalam aku update. Dalam 8 …

Continue Reading
Ini kisahku

Sesi ‘Potty Training’ Dayyan Harith

Sesi ‘Potty Training’ Dayyan Harith Alhamdulillah, dah sebulan Dayyan menjalani sesi ‘hidup tanpa diapers’. Satu pengalaman baru bagi kami. Oh ye, sebenarnya bukanlah setiap masa Dayyan tidak ber’diapers’. Aku tak mahu terlalu menekan dia, sebab at the end, aku juga yang tertekan kalau tetiba dia terkencing di dalam kereta..haha.. Minggu pertama sesi ‘Potty Training’, masa …

Continue Reading
Ini kisahku

Anniversary Dinner 2016: Rezeki Datang Dalam Pelbagai Bentuk.

Assalamualaikum wbt dan Salam Hujung Minggu. Apa bikin hari ini? Pasti ramai yang meriah menghadiri jemputan perkahwinan atau majlis-majlis lain. Maklumlah sekarang ni kan cuti sekolah. Jalan pasti sibuk. Aku? Ada ni ha..masih di rumah. Masih kepenatan selepas selesai company event aku sempena 10th & 5th anniversary. Sebelum majlis, penat dok memikirkan perjalanan majlis ok …

Continue Reading
Ini kisahku JMR Jr

Anak Demam Sebab Gunting Rambut.

Rambut abang Dayyan yang agak kerinting nak tak nak tu memang selalu menjadi perhatian ramai. Ramai yang tanya, rambut tu buat kat mana. Moyang dia sendiri pun tanya mana buat rambut tu..haha..sebenarnya, itu rambut asli abang Dayyan. Mungkin ikut genetik arwah atok (ayah aku) yang memang kerinting rambutnya. Selalunya aku trim sendiri kat rumah sikit-sikit. …

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Continue Reading