Dayyan Harith Turns 4

Alhamdulillah, tahun ini berkesempatan menyambut hari kelahiran abang Dayyan yang ke -4 di kampung. Sebenarnya, tidak merancang untuk sebuah majlis hari jadi, tetapi keterujaan Nekmi & mommy menjemput saudara terdekat menjadikan hari tersebut sangat meriah. Yang paling seronok pastinya ‘birthday boy’. Tak sangka, last minutes jemput tetamu pun, diorang masih sempat belikan hadiah. Terima kasih […]

Nak Jual Beli Saham Tetapi Tidak Tahu Cara yang Terbaik.

Aku tidak terkejut jika dikatakan peratusan Bumiputera yang terlibat dengan jual beli saham jauh lebih kecil berbanding kaum lain di Malaysia. Tak kiralah saham amanah (unit trust) atau pun aktiviti jual beli saham di Bursa Malaysia. Pernyataan daripada Persatuan Remisier Bumiputera Malaysia (Pribumi), sehingga 2013 dianggarkan terdapat sekitar 100,000 pelabur runcit di Bursa Malaysia, dan bumiputera […]

Tip Penting Travel dengan Anak Kecil.

Tip Penting Travel dengan Anak Kecil. Thailand, Vietnam, Singapore, Jepun, Korea Selatan, United Kingdom, The Netherland, Italy dan Qatar antara negara-negara yang pernah aku jejaki, sama ada bersama kawan-kawan atau isteri. Pengalaman travel bersama kawan-kawan dan travel bersama isteri memang berbeza. Dua-dua pengalaman ini menarik dan ada pahit manisnya. InsyaAllah, pada bulan ini, pengalaman Travel […]

AEON Fantasy Kidzoona , Shah Alam. Dayyan&Danish sangat seronok!

AEON Fantasy Kidzoona , Shah Alam. Dayyan&Danish sangat seronok! Jumaat sebelum Chinese New Year 2017 lepas, aku mendapat pelepasan percuma pada sebelah petangnya oleh pihak pengurusan. Terima kasih daun keladi! Memandangkan Puan Nunu juga mendapat cuti percuma sehari sebelum, kami mengambil peluang ini untuk lunch date berdua selepas solat Jumaat, dan terus proceed ambil abang Dayyan […]

Hari Minggu Bukan Masa Membongkang

Hari Minggu Bukan Masa ‘Membongkang’. Bagi yang tidak tahu maksud ‘membongkang’ perkataan itu bermaksud ‘tidur yang berlebihan’. Opss aku tak pasti sama ada perkataan ini ada di dalam Kamus Dewan atau tak. Cuma istilah itu yang selalu aku guna kepada mereka yang masih tidur walapun matahari dan tegak di atas kepala, terutama di hujung minggu. hehe.. […]

Review Azam Tahun Baru 2016.

Review Azam Tahun Baru 2016. Ini bukan review berbayar..haha..sekadar untuk rekod hidup aku. Lebih kurang setahun yang lepas, aku pernah update blogpost bertajuk Tahun 2016-Dijangka Lebih Mencabar , yang mana antara isi kandungannya ialah 8 Cabaran Untuk Diri Aku Sendiri sepanjang tahun 2016. Dah setahun rupanya blogpost itu, rasa baru semalam aku update. Dalam 8 […]

Sesi ‘Potty Training’ Dayyan Harith

Sesi ‘Potty Training’ Dayyan Harith Alhamdulillah, dah sebulan Dayyan menjalani sesi ‘hidup tanpa diapers’. Satu pengalaman baru bagi kami. Oh ye, sebenarnya bukanlah setiap masa Dayyan tidak ber’diapers’. Aku tak mahu terlalu menekan dia, sebab at the end, aku juga yang tertekan kalau tetiba dia terkencing di dalam kereta..haha.. Minggu pertama sesi ‘Potty Training’, masa […]