Ini kisahku

Scott’s champions children’s curiosity through learning experience at KidZania Kuala Lumpur

Every parent knows that as their child grows, they become more and more curious about the world around them. Scott’s Malaysia (Scott’s), part of GlaxoSmithKline (GSK) Consumer Healthcare Sdn Bhd, wants to champion children’s curiosity and help support their development by giving them a chance to have a fun, learning experience at KidZania Kuala Lumpur. …

Continue Reading
Ini kisahku

Luahan Hati Seorang Ayah

Semalam aku ada terbaca luahan hati seorangi ibu yang rasa bersalah atas tindakan terhadap anak sulungnya. Aku ingatkan, hanya aku & isteri sahaja yang rasa begitu, rupanya ramai lagi yang memendam rasa yang sama. Anak Sulung. Ingat lagi masa mula2 doctor cakap ujian urine isteri positif? Indahnya rasa. Nikmatnya rasa. Dia punya excited, Allah saja …

Continue Reading
Ini kisahku

Ada Apa di Genting Highlands Premium Outlet ?

Hujung minggu lepas, memandangkan aku takde sebarang temujanji, wifey ajak naik Genting Highlands untuk ‘cuci mata’ di Genting Highlands Premium Outlet . Aku setuju memandangkan objektif ke sana hanya untuk ‘cuci mata’, bukanna ‘cuci dompet’. Lagi pun, sana lebih dingin daripada KL/Selangor ni haha.. Genting Highland Premium Outlet (GPO) terletak di Skyway Awana yang baru. Jangan …

Continue Reading
Ini kisahku

Dad & Son || “…ada kereta tak? “

Dad & Son – Pengalaman sebagai seorang bapa lebih manis berbanding pengalaman lain dalam hidup. Setuju? Setiap bapa pasti bersetuju dengan kenyataan aku ini. Pengalaman membesarkan anak, pengalaman mendidik anak, pengalaman berkomunikasi dengan anak dan pelbagai lagi pengalaman yang best akan setiap bapa akan alami. Setiap hari.. Walaupun anak ini kadang-kadang mencabar kesabaran bapa, kadang …

Continue Reading
Ini kisahku

Sambut Hari Lahir Isteri di Atmosphere 360 Revolving Restaurant KL Tower

Setiap tahun, sambutan hari jadi untuk si anak pasti tidak dilupakan sama ada secara besar-besaran atau pun sederhana sahaja. Tetapi, untuk sambut hari lahir isteri, biasanya si suami akan terlupa atau buat endah tak endah sahaja. Ini normal dalam masyarakat kita. Mungkin ini juga akan menjadi punca kedinginan rasa sayang dan cinta dalam kehidupan berumahtangga. …

Continue Reading
Ini kisahku

Cara Umpan Anak Untuk Mandi

‘Suruh anak mandi’ antara perkara sukar dan mencabar kepada ibu bapa. Kalau tak kena cara memujuk, pasti anak-anak akan meragam sebelum ke bilik air. Penat juga memerah idea untuk setting ‘mood’ mereka supaya rela hati dan enjoy ‘bath time’. Ada beberapa tips/cara yang aku dan isteri praktikkan supaya Dayyan & Danish tak ‘mengelat’ apabila disuruh …

Continue Reading
Ini kisahku JMR Jr

Pengalaman Bawa Anak Solat di Masjid.

Pengalaman Bawa Anak Solat di Masjid. Semalam merupakan hari yang sejarah dalam hidup aku. Pengalaman pertama bawa anak solat di masjid untuk menunaikan solat isyak dan solat tarawih tidak akan dilupakan sepanjang hidup aku. InsyaAllah langkah yang aku ambil ini akan diberkati oleh-Nya. Amin..~ Dah besar anak sulung aku, Dayyan Harith. Hari ni pun dah …

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Continue Reading