Ini kisahku

Ramadhan 1438H

Assalamualaikum wbt.. Pejam celik, pejam celik, dah masuk 11 Ramadhan hari ini. Rasanya masih tidak terlambat untuk aku ucapkan Selamat Berpuasa. Aku tak pasti sama ada aku sorang je rasa ‘masa cepat berlalu’, atau korang pun rasa. Dah pun masuk fasa kedua di bulan Ramadhan, Tak lama lagi akan masuk fasa ketiga atau fasa terakhir …

Continue Reading
Ini kisahku

Dayyan Harith Turns 4

Alhamdulillah, tahun ini berkesempatan menyambut hari kelahiran abang Dayyan yang ke -4 di kampung. Sebenarnya, tidak merancang untuk sebuah majlis hari jadi, tetapi keterujaan Nekmi & mommy menjemput saudara terdekat menjadikan hari tersebut sangat meriah. Yang paling seronok pastinya ‘birthday boy’. Tak sangka, last minutes jemput tetamu pun, diorang masih sempat belikan hadiah. Terima kasih …

Continue Reading
Ini kisahku

Nak Jual Beli Saham Tetapi Tidak Tahu Cara yang Terbaik.

Aku tidak terkejut jika dikatakan peratusan Bumiputera yang terlibat dengan jual beli saham jauh lebih kecil berbanding kaum lain di Malaysia. Tak kiralah saham amanah (unit trust) atau pun aktiviti jual beli saham di Bursa Malaysia. Pernyataan daripada Persatuan Remisier Bumiputera Malaysia (Pribumi), sehingga 2013 dianggarkan terdapat sekitar 100,000 pelabur runcit di Bursa Malaysia, dan bumiputera …

Continue Reading
Ini kisahku tips

Tip Penting Travel dengan Anak Kecil.

Tip Penting Travel dengan Anak Kecil. Thailand, Vietnam, Singapore, Jepun, Korea Selatan, United Kingdom, The Netherland, Italy dan Qatar antara negara-negara yang pernah aku jejaki, sama ada bersama kawan-kawan atau isteri. Pengalaman travel bersama kawan-kawan dan travel bersama isteri memang berbeza. Dua-dua pengalaman ini menarik dan ada pahit manisnya. InsyaAllah, pada bulan ini, pengalaman Travel …

Continue Reading
Ini kisahku JMR Jr

AEON Fantasy Kidzoona , Shah Alam. Dayyan&Danish sangat seronok!

AEON Fantasy Kidzoona , Shah Alam. Dayyan&Danish sangat seronok! Jumaat sebelum Chinese New Year 2017 lepas, aku mendapat pelepasan percuma pada sebelah petangnya oleh pihak pengurusan. Terima kasih daun keladi! Memandangkan Puan Nunu juga mendapat cuti percuma sehari sebelum, kami mengambil peluang ini untuk lunch date berdua selepas solat Jumaat, dan terus proceed ambil abang Dayyan …

Continue Reading
Ini kisahku

Hari Minggu Bukan Masa Membongkang

Hari Minggu Bukan Masa ‘Membongkang’. Bagi yang tidak tahu maksud ‘membongkang’ perkataan itu bermaksud ‘tidur yang berlebihan’. Opss aku tak pasti sama ada perkataan ini ada di dalam Kamus Dewan atau tak. Cuma istilah itu yang selalu aku guna kepada mereka yang masih tidur walapun matahari dan tegak di atas kepala, terutama di hujung minggu. hehe.. …

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Continue Reading