Ini kisahku

Sambut Hari Lahir Isteri di Atmosphere 360 Revolving Restaurant KL Tower

Setiap tahun, sambutan hari jadi untuk si anak pasti tidak dilupakan sama ada secara besar-besaran atau pun sederhana sahaja. Tetapi, untuk sambut hari lahir isteri, biasanya si suami akan terlupa atau buat endah tak endah sahaja. Ini normal dalam masyarakat kita. Mungkin ini juga akan menjadi punca kedinginan rasa sayang dan cinta dalam kehidupan berumahtangga. …

Continue Reading
Ini kisahku

Cara Umpan Anak Untuk Mandi

‘Suruh anak mandi’ antara perkara sukar dan mencabar kepada ibu bapa. Kalau tak kena cara memujuk, pasti anak-anak akan meragam sebelum ke bilik air. Penat juga memerah idea untuk setting ‘mood’ mereka supaya rela hati dan enjoy ‘bath time’. Ada beberapa tips/cara yang aku dan isteri praktikkan supaya Dayyan & Danish tak ‘mengelat’ apabila disuruh …

Continue Reading
Ini kisahku

Ramadhan 1438H

Assalamualaikum wbt.. Pejam celik, pejam celik, dah masuk 11 Ramadhan hari ini. Rasanya masih tidak terlambat untuk aku ucapkan Selamat Berpuasa. Aku tak pasti sama ada aku sorang je rasa ‘masa cepat berlalu’, atau korang pun rasa. Dah pun masuk fasa kedua di bulan Ramadhan, Tak lama lagi akan masuk fasa ketiga atau fasa terakhir …

Continue Reading
Ini kisahku

Dayyan Harith Turns 4

Alhamdulillah, tahun ini berkesempatan menyambut hari kelahiran abang Dayyan yang ke -4 di kampung. Sebenarnya, tidak merancang untuk sebuah majlis hari jadi, tetapi keterujaan Nekmi & mommy menjemput saudara terdekat menjadikan hari tersebut sangat meriah. Yang paling seronok pastinya ‘birthday boy’. Tak sangka, last minutes jemput tetamu pun, diorang masih sempat belikan hadiah. Terima kasih …

Continue Reading
Ini kisahku

Nak Jual Beli Saham Tetapi Tidak Tahu Cara yang Terbaik.

Aku tidak terkejut jika dikatakan peratusan Bumiputera yang terlibat dengan jual beli saham jauh lebih kecil berbanding kaum lain di Malaysia. Tak kiralah saham amanah (unit trust) atau pun aktiviti jual beli saham di Bursa Malaysia. Pernyataan daripada Persatuan Remisier Bumiputera Malaysia (Pribumi), sehingga 2013 dianggarkan terdapat sekitar 100,000 pelabur runcit di Bursa Malaysia, dan bumiputera …

Continue Reading
Ini kisahku tips

Tip Penting Travel dengan Anak Kecil.

Tip Penting Travel dengan Anak Kecil. Thailand, Vietnam, Singapore, Jepun, Korea Selatan, United Kingdom, The Netherland, Italy dan Qatar antara negara-negara yang pernah aku jejaki, sama ada bersama kawan-kawan atau isteri. Pengalaman travel bersama kawan-kawan dan travel bersama isteri memang berbeza. Dua-dua pengalaman ini menarik dan ada pahit manisnya. InsyaAllah, pada bulan ini, pengalaman Travel …

Continue Reading
Ini kisahku

Satu Pagi di Hari Jadi di Pasar Tani Kuala Besut

Assalamualaikum wbt.. Sedar tak sedar, kita dah berada di hari terakhir di bulan Februari 2017. Ada tak yang rasa cepatnya masa berlalu seperti apa yang aku rasa? Normal aku rasa, akhir zaman.. Setiap tahun, Februari ada bulan yang sentiasa dinanti. Bulan kelahiran aku, bermakna bulan yang pastinya usia aku bertambah satu tahun, dan selang dua …

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Continue Reading