Korang pernah tak, lepas goreng ikan ke ayam ke, bau tu melekat satu rumah. Lagi best, yang ko goreng tu, terhangus. Dari dapur membawak ke ruang tamu, aroma ikan hangus segar melekat 2, 3 ketika.. Itu satu hal. Belum lagi dengan baju kerja dan stokin laki bini yang diperap sempurna,Read More →

Rail Canteen @Sunway Nexis. Satu lagi pilihan yang ada apabila mencari tempat makan sedap dan best di Damansara untuk sesi berbuka berpuasa. Peminat kopi Kluang dan Malaysian Local Food, memang sangat direkemen untuk mencuba menu-menu terbaru di Rail Canteen sempena bulan Ramadhan ni. Rail Canteen menyediakan ruang makan yang santaiRead More →

Hujung minggu adalah masa paling sesuai untuk luang masa bersama famili atau rakan-rakan. Sambil berborak, lagi best kalau dapat makan makanan sedap-sedap kan. Ini kali kedua aku lepak di U-Cafe Wangsa Walk sambil makan-makan dengan Rakan Blogger yang datang dari pelbagai latar belakang. U-Cafe Wangsa Walk ni memang menjadi tempatRead More →

Siapa itu Downy? Opss..ni bukan nama awek mahupun amoi. Yang aku maksudkan, aku jatuh cinta dengan bau wangian daripada pelembut fabrik terkemuka dunia, DOWNY dowh! Kalau tak caya, cium baju aku, wangi kan???:-p Well, musim panas kat Malaysia ni, aku lebih suka guna Downy Happiness sebab bauan dia lebih segarRead More →

U-Cafe bukan cafe yang terletak di sebuah universiti mahupun cafe di sebuah hospital. U-Cafe terletak di sebuah pusat membeli-belah terkenal di Wangsa Maju, Wangsa Walk. Ini fakta bukan auta.   Hujung minggu lepas, aku sekeluarga dan rakan-rakan blogger lain berpeluang mencuba sendiri menu-menu sedap dan menarik yang terdapat di U-CafeRead More →