DAYYAN@SCHOOL: EduTrip ke Kilang GARDENIA dan AQUARIA KLCC

Pada April lepas, Dayyan ada menyertai satu rombongan yang dianjurkan oleh school-nya ke Pusat Sains Negara dan KL Tower Mini Zoo. Rombongan sambil belajar atau EduTrip merupakan aktiviti pilihan dalam setiap semester. Dalam setahun ada 2 semester. Jadi, dalam setahun akan ada 2 kali EduTrip yang ditawarkan oleh school Dayyan. Oh ye, EduTrip ini adalah pilihan, tak wajib. Sebab ada bayaran tambahan sebanyak RM80. Pada aku, bayaran ini sangat berbaloi dengan pengalaman yang Dayyan dapat.

Jadi, untuk bulan Ogos ini, Dayyan telah menyertai satu lagi EduTrip ke kilang roti Gardenia dan Aquaria KLCC.

EduTrip ke Kilang GARDENIA dan AQUARIA KLCC
Beratur sebelum naik bas.
EduTrip ke Kilang GARDENIA dan AQUARIA KLCC
Seronok naik bas bersama kawan-kawan.

Lawatan ke Kilang Roti Gardenia Shah Alam

Lunchtime

 Lawatan ke Aquaria KLCC

Ini bukan lawatan kali pertama Dayyan ke Aquaria. Masa dia berumur setahun, kami pernah bawa dia ke sini. Dan pastinya, dia tak ingat punya..hahah..even dah tunjuk gambar, still dia tanya “siapa baby dengan mmy&ddy tu?”

EduTrip ke Kilang GARDENIA dan AQUARIA KLCC

Kredit Gambar: Teacher LCKJ

Semoga Dayyan belajar sesuatu daripada EduTrip kali ini. Gambar-gambar ni semua aku kena simpan elok-elok. Dia besar nanti, boleh tunjuk balik.

JMR

JMR writes about parenting from a Dad's perspective. To contact JMR, please send me a message at mjdetroit83@gmail.com. Thank you!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookGoogle PlusYouTube

24 Comments

  1. bestnya sekolah sekarg..tadika je dah pergi trip..dulu takde pun..jeles aunty tau..hahaha..suka la dayyan dapat buat aktiviti dengan kawan..tempat pulak best

  2. Sekali-sekala kena beri anak2 kita peluang ikut trip sekolah anjurkan walau pun tpaksa keluar duit, klu nk tuggu ibubapa bwk npknya sampai bla2 tak dpt pg ban msg2 bekerja,jd kiranya lawatan sambil bleaker.

  3. Anak-anak mesti excited kalau dapat sertai aktiviti macam ni. Saya tengah tunggu turn anak saya pulak masuk sekolah, tak sabar nak tengok muka excited dia tu..lagi excited kalau dapat tengok dia join trip macamni..

  4. Baguslah Little Caliph nie. Nampak banyak betul aktiviti yg dianjurkan. Nanti kalau ada anak, nak hantar jugaklah ke LC. Seronok kecil2 dah pergi k edutrip mcm nie

  5. Lama betul tak jumpa Dayyan. Dah besar dah dia. Seronok dapat join education trip macam ni. Terbuka minda budak2

  6. Masa anak-anak sis kecik dulu memang sis bagi diaorg ikut lawatan sekolah ni..biar dia pandai berdikari sendiri dan dapat pengalaman bersama rakan-rakan ikut rombongan sekolah.

  7. Liez biasa uruskan trip utk kanak2 tadika ms kerja dgn travel agency. Siap follow diaorang lagi.. serius seronok tgk anak2 kecil gembira sambil belajar.

  8. teringat zaman kecik2 dulu kalau pergi rombongan mesti ada benda tertinggal hahaha

  9. Bagus ada trip macam ni. Budak budak pun seronok belajar tentang kehidupan diluar.

  10. Seronoknye dapat pegi field trip macam ni. Paling best bila dapat pegi kilang roti. Aquaria ni pun menarik juga bukan untuk kanak kanak je.

  11. Bagus ada lawatan macam ni, selain boleh berjalan2 sambil belajar, edutrip juga boleh melatih anak2 berdikari dan bergaul bersama rakan sebaya.

  12. Eee bestnya. Saya sendiri tak pernah ke kilang Gardenia, padahal makan Gardenia boleh dikatakan setiap hari. Haha.. Bagus untuk kanak2 ikuti lawatan macam ni. Boleh luaskan minda dan juga bantu mereka eskpresikan diri.

  13. Tiba tiba tak sabar nak tunggu anak sendiri masuk sekolah dan bagi dia experience macam ni. Kalau biasa pergi dengan mak ayah je. Dan ada certain certain tempat, bukan senang nak masuk macam ni. Kene masuk dengan sekolah baru lepas

  14. Wah teeingin hendak pergi trip ke kilang Gardenia. Teringin sungguh hendak melihat bagaimana mereka membuat roti.

  15. senang sekali lihat kanak kanak ini. Mereka seria mengikuti alur perjalanan yang education. Ini sangat bagus untuk kanak kanak, menanamkan nilai2 positif dan berguna baginya. Banyak ilmu yang mereka dapatkan sepanjang perjalanan sambil bermain

  16. Elsenang sekali lihat kanak kanak ini. Mereka seria mengikuti alur perjalanan yang education. Ini sangat bagus untuk kanak kanak, menanamkan nilai2 positif dan berguna baginya. Banyak ilmu yang mereka dapatkan sepanjang perjalanan sambil bermain

  17. Wah bestnya ada rombongan. Teringat masa sekolah dulu. Bagus untuk budak2 supaya minda dorang berkembang dan belajar benda baru. Rm80 tu kira ok sangat yuran.

  18. Seronok kalau anak2 buat aktiviti macam ni.. Dapat macam2 pengalaman kan.. Dari situ mereka boleh belajar banyak perkara.. Bab bayaran tu pun dah okay sangat.. Asal mereka happy 😊

  19. Bagus lawatan sambil belajar macam ni untuk budak-budak. Tak perlu berkira sangat kot dengan bayaran tu kalau nak dibandingkan dengan ilmu dan info yang dapat.

  20. Bayaran murah.. anak-anak pula mendapat ilmu dan kenangan yang manis… memang terbaik..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam