Pengalaman ke Hong Kong Disneyland bersama Anak-anak [Part 2]

Pengalaman ke Hong Kong Disneyland bersama Anak-anak [Part 2]

..sambungan Pengalaman Best ke Hong Kong Disneyland bersama Anak-anak [Part 1]

Betullah kata mereka yang pernah ada Pengalaman ke Hong Kong Disneyland dengan anak-anak, takkan cukup masa sehari je. Silap-silap dua hari pun tak cukup. Hari pertama, rancangan awal nak balik berehat memang ke laut. Mujur ada kawan yang inform kat sebelah Explorer’s Club ada surau. Jadi, masuk di awal pagi, keluar selepas Night Parade dan Firework show pada jam 8 malam..

Cabaran di Toy Story Land ni lain macam sikit. Si Woody ada di mana-mana. Baik yang tak ‘hidup’ seperti di atas, mahu pun yang ‘hidup’ seperti di bawah. Dan dalam toy shop, 2,3 kali gak abang dok minta belikan karakter Toy Story, dah tak tahu nak memujuk macam mana sebab kat AEON pun ada jual kot hahah, akhirnya kalah gak dengan pujuk rayu abang..

Slinky Dog Spin

Kat belakang tu, muka bosan seorang pilot kena paksa ride Slinky Dog Spin. Eh abang Dayyan pun nampak bosan gak tu, apa cer?

RC Roller Coaster

RC Racer ni paling syok kot. Boleh cabar diri sendiri. Ada bran? Aku naik dengan si Jiji. Faham-faham sajalah kalau ride dengan si pilot, mana ada rasa gayatnya. Siap angkat angkat tangan sambil menguap, bengang lak aku nengoknya.

“It’s A Small World”

TOMORROW LAND

Hyper Space Mountain

Ironman Experience

Ironman Experience.

Di Main Street ada kiosk menjual Waffle Kepala Mickey Mouse&Ironman. Diiktiraf HALAL oleh The Incorporated Trustees of The Islamic Community Fund of Hong Kong. Makanlah tanpa was-was. Selain daripada waffle ni, ada gak sosej, popcorn dan air minuman. Semua halal, jangan risau. HKD50 untuk set waffle, ada dip cokelat lagi tu..

waffle hong kong disneyland

Orang Malaysia datang Hong Kong Disneyland mesti makan waffle ni kan. Aku pun tak tahu kenapa. Aku just belikan, cubit sikit dan wife habiskan semua..huhuh

Disney’s Paint The Night Parade @ Hong Kong Disneyland.
HK Disneyland night parade
Night Parade yang Meriah!
Star Firework Show @ Hong Kong Disneyland.

Sorry, gambar bapak tak nampak meriah. Masa ni aku tengah dukung abang Dayyan sebab nak bagi dia nampak show ni. Susah nak snap guna kamera. Ni pun gambar daripada iPhone isteri..gegar gegar je haha..

 

Alhamdulillah, hari pertama terasa cepat gila berlalu. Dari pagi sampai ke malam, tipulah kalau aku cakap tak penat. Abang Dayyan dan adik Danish 3,4 kali tidur bangun, tidur bangun dalam stroller. Tapi tetap excited bila bangun-bangun, masih dalam dunia fantasi ni.

Sampai hotel dalam jam 9 malam, terus flat…

HARI KEDUA DI HONG KONG DISNEYLAND
MAIN STREET USA
CENTER STREET

TOMORROWLAND

JMR

JMR writes about parenting from a Dad’s perspective.
To contact JMR, please send me a message at mjdetroit83@gmail.com.
Thank you!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookGoogle PlusYouTube

8 Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam