Pengalaman ke Hong Kong Disneyland bersama Anak-anak [Part 2]

..sambungan Pengalaman Best ke Hong Kong Disneyland bersama Anak-anak [Part 1]

Betullah kata mereka yang pernah ada Pengalaman ke Hong Kong Disneyland dengan anak-anak cakap, takkan cukup masa sehari je. Silap-silap dua hari pun tak cukup. Hari pertama, rancangan awal nak balik berehat memang ke laut. Mujur ada kawan yang inform kat sebelah Explorer’s Club ada surau. Jadi, masuk di awal pagi, keluar selepas Night Parade dan Firework show pada jam 8 malam..

Toy Story Land

Cabaran di Toy Story Land ni lain macam sikit. Si Woody ada di mana-mana. Baik yang tak ‘hidup’ seperti di atas, mahu pun yang ‘hidup’ seperti di bawah. Dan dalam toy shop, 2,3 kali gak abang dok minta belikan karakter Toy Story, dah tak tahu nak memujuk macam mana sebab kat AEON pun ada jual kot hahah, akhirnya kalah gak dengan pujuk rayu abang..

karakter di Hong Kong Disneyland

permainan interaktif di Disneyland

Slinky Dog Spin

review Hong Kong Disneyland

Kat belakang tu, muka bosan seorang pilot kena paksa ride Slinky Dog Spin. Eh abang Dayyan pun nampak bosan gak tu, apa cer?

roller coaster mencabar di Disneyland

RC Racer ni paling syok kot. Boleh cabar diri sendiri. Ada bran? Aku naik dengan si Jiji. Faham-faham sajalah kalau ride dengan si pilot, mana ada rasa gayatnya. Siap angkat angkat tangan sambil menguap, bengang lak aku nengoknya.

“It’s A Small World”

Small World Disneyland

Small World di Hong Kong Disneyland

TOMORROW LAND

permainan di Hong Kong Disneyland

Hyper Space Mountain

review Hong Kong Disneyland

pengalaman ke Hong Kong Disneyland

Ironman Experience di Hong Kong Disneyland

Ironman Experience.

waffle mickey mouse Disneyland

Di Main Street ada kiosk menjual Waffle Kepala Mickey Mouse&Ironman. Diiktiraf HALAL oleh The Incorporated Trustees of The Islamic Community Fund of Hong Kong. Makanlah tanpa was-was. Selain daripada waffle ni, ada gak sosej, popcorn dan air minuman. Semua halal, jangan risau. HKD50 untuk set waffle, ada dip cokelat lagi tu..

makanan halal di hong kong disneyland

Orang Malaysia datang Hong Kong Disneyland mesti makan waffle ni kan. Aku pun tak tahu kenapa. Aku just belikan, cubit sikit dan wife habiskan semua..huhuh

Disney’s Paint The Night Parade @ Hong Kong Disneyland.

night parade hong kong disneyland

night parade mickey mouse

Star Firework Show @ Hong Kong Disneyland.

firework show disneyland

Sorry, gambar bapak tak nampak meriah. Masa ni aku tengah dukung abang Dayyan sebab nak bagi dia nampak show ni. Susah nak snap guna kamera. Ni pun gambar daripada iPhone isteri..gegar gegar je haha..

Pengalaman ke Hong Kong Disneyland

Alhamdulillah, hari pertama terasa cepat gila berlalu. Dari pagi sampai ke malam, tipulah kalau aku cakap tak penat. Abang Dayyan dan adik Danish 3,4 kali tidur bangun, tidur bangun dalam stroller. Tapi tetap excited bila bangun-bangun, masih dalam dunia fantasi ni.

Sampai hotel dalam jam 9 malam, terus flat…

HARI KEDUA DI HONG KONG DISNEYLAND

hong kong disneyland resort

jalan-jalan hong kong disneyland

apa ada di hong kong disneyland

hong kong disneyland

TOMORROWLAND

Update gambar luh, nanti stori aku akan update later.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JMR

Untuk sebarang kerjasama, sila hubungi JMR melalui emel : mjdetroit83@gmail.com

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookYouTube

7 Comment

  1. Aduhhh…bila tengok gambar kat situ…teringin pula nak pergi HK Disneyland ni…
    Ezad Skytech recently posted…TGV Cinemas Movie Club : “Are You The Ultimate Movie Buff” Kembali LagiMy Profile

  2. best dapat bawa anak2
    RAIHANAH AHMAD recently posted…6 Tips Cegah Strok BerulangMy Profile

  3. Memang tak cukup 2 hari kalau macam ni, kena ‘pau’ beli mainan lagi tuh..seronoknya dunia kanak-kanak
    Noriza Abdul Rahman recently posted…Sertai Larian Hujung Minggu dengan 2 Anak Kecil, Memang Mencabar!My Profile

  4. best la dapat gi bawak anak2
    RAIHANAH AHMAD recently posted…Gabungan Rehab dan Nutrisi Bantu Pemulihan Pasca StrokMy Profile

  5. Wow, tak sangka ya disneyland hongkong ada surau
    .
    Mesti sebab pengunjungnya ramai muslim
    .
    Mesra keluarga & agama 😀
    Mazniazmi 🙂 recently posted…5 Cara Mengatasi Hemoglobin Rendah Ibu MengandungMy Profile

  6. Disneyland tempat idaman kanak-kanak… Umpama Legoland kalau di semenanjung.. 😉
    Anuar recently posted…Pendaftaran Seminar Tajwid LuarBiasa [Edisi Ramadhan] telah dibuka!My Profile

  7. kasi gambar kita sendiri dah boleh agak dia punya cerita tuh..hehe
    zik recently posted…Live streaming jdt vs Global fc afc cup 4 April 2017My Profile

Leave a Reply

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam