Celebrate birthday isteri

Celebrate birthday isteri

Isteri selalunya akan ingat tarikh lahir suami. Suami pula selalu sebaliknya. Tapi tu suami lain. Aku sebagai suami belum pernah lagi terlupa tarikh hari jadi isteri. Tahun ni masuk tahun ke-4 aku celebrate birthday isteri.

Ya, hampir terlupa itu normal. Biasalah, alasan aku sibuk dengan kerja yang tak pernah habis. Samalah dengan tahun ni- hampir terlupa..hahaha. Jadi, tiada persediaan, surprise. Cuma, aku surprisekan dia dengan ‘ambil cuti’. Aku je ambil cuti, dia kerja. Sambil sambil ke servise centre untuk servis kereta.

Cara aku celebrate birthday isteri la kiranya tu. Ambil cuti, breakfast sama-sama, hantar dia pergi ofis(biasa dia drive sendiri), then lunch hour, aku ambil&bawa lunch, then hantar ofis balik, pastu ambil dia lagi bawa gi dinner kat tempat pilihan dia..

Walaupun dia tak cakap cara aku ‘sweet’ tapi aku rasa style aku ‘sweet’ kan..hahaha..

LUNCH BIRTHDAY TREAT 

Ada masa lebih kurang sejam setengah untuk lunch sama-sama, Since ofis dia di Prima Damansara, tempat paling dekat adalah Paradigm Mall. Masa tunggu kereta diservis pagi tadi, aku lupa lak nak fikir awal-awal tempat best nak lunch. Teringat Spaghetti Grill. Ok cun, boleh pekena pizza & spaghetti untuk hidangan tengah hari. Next entri, aku share menu di Spaghetti Grill ni ek.

Yang bestnya, ada complimentary Birthday cake daripada diorang. Dah takyah beli birthday cake lagi kan..hehehe

 

Aiskrim brownies. Aku makan 2 sudu je, yang lain kasi can birthday girl setelkan.

Selama sejam setengah lunch bersama, rasa cam romantik gak. Maklumlah, bukan senang kami nak spend masa together masa weekdays ni. Lainlah kalau laki bini kerja di ofis atau area yang sama kan.

DINNER bersama Birthday Girl.

Setel ofis hour, aku ambil dia untuk ‘special dinner’..special sebab kali ni kami dating berdua. Biasa ada dak kecik Ayyan yang akan follow ke mana saja. Since dia masih dalam kuarantin, hanya ada aku, isteri dan ‘adik Ayyan’ yang akan keluar next July, insyaAllah.

Aku bagi peluang isteri untuk dia pilih sendiri tempat makan yang dia nak. Rancangnya nak ke Bora Asmara, Sg.Pechala, tapi bila kami sampai macam tuttuuupppp je..Agak frust di situ. Nasib baik bukan mengidam. Kalau tak, meleleh air liur adik Ayyan nanti..huhu..

Since isteri cakap nak pekena sup/tomyam pedas, ingat nak bawa ke Waneeda Tomyam je..haha..tapi kan hari ni hari jadi dia, so aku bawa ke Restoran Absolute Thai One Utama. Tempat best dan food kompom sedap. Eh, masa hari jadi aku hari tu pun, makan malam masakan Thai gak di Khrua Thai One City. Sama jiwa lak kan.hehehe

Absolute Thai One Utama. Servis puas hati. Food sedap. Tempat best! Review tentang semua ni di next entri ye.

 

K.A.M.I bertiga tanpa abang long Ayyan.

Sayang/Mommy, berbuih mulut abang kalau nak wish&pesan, tapi bila diringkaskan semua akan jadi- SELAMAT HARI JADI SAYANG & BE A GOOD GIRL TO EVERYONE!

Release: Ebook Terbaik buat Para Isteri untuk Menambat Hati Suami

JMR

JMR writes about parenting from a Dad’s perspective.
To contact JMR, please send me a message at mjdetroit83@gmail.com.
Thank you!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookGoogle PlusYouTube

9 Comments

    1. Author

      bukan sebarang cuti Ida, cuti kecemasan lagi tau hahah


  1. mmg sweet la suami ambil cuti utk isteri di hari lahir…bkn slalu kn..tp kebanyakkan lelaki kdg2 terlupa birthday isteri atau date2 penting..slalunye isteri yg ingat date2 penting …hehe..absolute thai mmg sodap..pernh mkn kt outlet ikano…anyway happy birthday utk isteri tersygmu…smoga dipermudhakan utk bersalin xlama lg
    mamatisya recently posted…rezeki goodiesbag bernilai rm 60…tq myNewsMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam