Blogger + Affiliate = Duit

Blogger + Affiliate = Duit

Masuk tahun baru 2015, makin banyak aku baca update daripada Rakan Blogger yang berjaya mendapat komisyen daripada program affiliate. Aku saspek, ilmu yang diajar/kongsi semasa Seminar Buat Duit Affiliate dengan Blog baru-baru ni dah mula membuahkan hasil positif. Terasa rugi lak tak dapat nak join seminar tu. Bukan jodoh kita masa tu kan..

Tapi tak terasa ralat sangat bila dapat email menggembirakan ni;

URL: bit.ly/rahsiaklikjer

Benih yang disemai sebelum ini di blog entri Kerjaya Mewah Oil and Gas dan Jadi Jutawan Industri mula membuahkan hasil sebanyak 3 kali komisyen di awal tahun ni. Bolehlakan pelan-pelan kayuh, campur tambah dengan komisyen lain daripada entri lain. Setidaknya ilmu/sharing semasa Seminar Buat Duit dengan Blog 2013 dah dipraktikkan.

Dunia skang, sesiapa sahaja dapat buat duit dengan affiliate atau pun cara lain. Kelebihan menjadi seorang blogger, lebih senang ber’affiliate’ menggunakan platform blog. Terkini selepas En.Titan, aku tertarik dengan seorang lagi blogger yang claim dirinya blogger ‘biasa-biasa’ sahaja tapi berjaya menjana lebih 100 komisyen daripada program affiliate Klikjer. Its a very good starting hoi, bukan biasa-biasa aje tu. Yang aku nampak daripada sejarah hidupnya sebagai seorang blogger biasa-biasa ialah, semuanya bermula dari kepoweran Kitab Teknik SEO Merah Jambu.

Aku ada korek-korek blog beliau untuk kesan teknik-teknik yang beliau gunakan untuk jana duit dengan affiliate ni. Satu point penting, ‘lu tabur umpan, mesti lu dapat ikan’ ..dan awal tahun ni, beliau ‘bermurah hati’ untuk kongsi rahsia beliau jana duit melalui affiliate Klikjer. Tak perlu nak korek-korek lagi.

Wow! Memang aku rekemenkan untuk kaji rahsia beliau terutamanya, bagi mereka yang baru nak berjinak menjana duit sampingan daripada program affiliate!

buat duit affiliate

 

##Tak guna cakap banyak. Baik korang dapatkan >>Ebook Rahsia << sekarang!

Ingat, ‘umpan’ yang ditabur kot blog entri ni, tak basi. Boleh bagi ko ‘ikan’ dalam tempoh masa panjang dan berkali-kali, selagi ko tak delete entri tu. Jangan lupa dapatkan ebook tu tau!

JMR

JMR writes about parenting from a Dad’s perspective.
To contact JMR, please send me a message at mjdetroit83@gmail.com.
Thank you!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookGoogle PlusYouTube

12 Comments

  1. Kelebihan melakukan pemasaran melalui platform blog memang bagus. Ini kerana blog boleh digunakan sebagai lubuk menjana pendapatan pelbagai dalam satu masa.

    Walaupun blog yang digunakan untuk menjana pendapatan melalui affiliate, tapi dalam masa yang sama boleh sewakan ruang pengiklanan, letakkan kod google adsense dan macam-macam sumber lagi.

    Maksudnya dengan hanya satu blog, tetapi pelbagai sumber menjana pendapatan boleh dihasilkan. Inilah kelebihan blog.
    Abdullah Idris recently posted…Bagaimana Menghasilkan Signature Yang Menarik Untuk Pemasaran Forum?My Profile

  2. Sekali tabur umpan, Macam-macam ikan boleh mengena.. ikan bilis, ikan dugong, ikan jerung, ikan paus.. Semua boleh makan umpan, kalau kena caranya. .
    anuar recently posted…Malaysia Best Blog 2015My Profile

  3. Bagusnya bloggger yang buat affiliate sebab mereka buat ulasan produk. Ulasan memang baik untuk bacaan dan perbandingan bakal pengguna. Saya sendiri akan cari review untuk barangan baru yang ingin dibeli.
    Zaini recently posted…5 Design T-shirt Popular Sepanjang ZamanMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam