burp@

The Gorpis: Pisang goreng cheese sedap di Kota Damansara.

Pisang goreng cheese, antara menu tengah ‘in’ sekarang ni. Menu yang diinnovasikan daripada menu tradisi, pisang goreng. Pisang goreng letak cheese, nak gempak lagi letak chocolate+cheese. Sapa-sapa boleh buat, antara nak dan taknak, rajin dan malas je. Yang berbeza cuma rasa, sedap dengan tak je..hehe

Team The Gorpis. Team anak muda yang ‘berani’ menjual goreng pisang di tepi jalan, mula beroperasi di sebelah Padang Kota(Sunway Giza). Rasanya, tak semua anak muda ada ‘keberanian’ untuk buka gerai pisang goreng, mungkin ada yang segan, ada yang malu, ada yang lebih rela makan minum tidur di siang hari sebelum ke sesi temuduga untuk bekerja makan gaji. Respek this team!

Aku respek team The Gorpis yang terdiri daripada anak muda yang kreatif dan innovatif. Kreatif sebab bijak menempatkan diri mereka dalam bidang perniagaan, innovatif sebab berjaya ubah menu tradisi menjadi menu tradisi+moden yang lebih sedap dan menarik. Paling penting, pisang goreng mereka bukan sebarangan. Resepi rahsia tepung pisang goreng, memang point penting.

Dua minggu lepas, aku sempat singgap di The Gorpis ni untuk pekena sekeping dua pisang goreng cheese diorang. Kepingan pertama pisang goreng cheese, membuka jalan untuk kepingan seterusnya termasuk pisang goreng choco. Rangup. Rasa tepung memang unik dengan cukup masak gorengan pisang tu. Series. Bau cheese+chocolate tak yah cakap la, memang menambat perhatian hidung ni.

Aku beli 2 set – The Gorpis Cheese dan The Gorpis Choco. RM7 untuk setiap set(8 keping) memang sekejap je aku, Puan Nunu dan Dayyan melahap/setelkan dalam kereta. Bukan mak pak je suka, Dayyan yang pun suka giler ok. Aku suka tang kerangupan dan taburan cheese yang tak terlalu mencair/manis + choco yang tak terlalu muak. so so je.

Syok lak tengok diorang dok sagat cheese & chocolate. Oh ye, diorang guna cheddar cheese dan chocolate van houten tak silap aku, tu pasal sedap je bau cheese+chocolate tu. Paling penting, pisang abu yang diorang guna tu fresh, ambil direct daripada vendor pisang setiap hari.

Aku pasti, kalau kualiti pisang goreng cheese/choco mereka terus dikekalkan seperti ni, insyaAllah perniagaan mereka akan terus kekal bertahan. Produk berkualiti dan servis mesra pelanggan akan menjadi kekuatan tema mereka ni. Good luck!

LOKASI THE GORPIS GORENG PISANG RANGUP CHEESE:

Sebelah Sunsuria/Tune Hotel Kota Damansara atau dari simpang Tropicana menuju ke The Strand/Sunway Giza, ada padang kosong/tinggal, sebelah kiri.

Untuk details, JOM TERJAH ke Instagram Team The Gorpis.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JMR

To contact JMR, please send us a message at mjdetroit83@gmail.com, or contact us through any of the Social Media links on the below.

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookYouTube

23 thoughts on “The Gorpis: Pisang goreng cheese sedap di Kota Damansara.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam