DH First Flight

Yeah, dah confirm booking semalam

&

“Baby Dayyan is going to have his first flight next month!”

first flight

Aku & Puan Nunu anggap ini adalah satu latihan untuk Baby Dayyan dalam menempuhi kehidupan. Penerbangan yang akan mengambil masa kurang daripada satu jam; dari Subang airport ke Kota Bharu airport. At first, aku ingat nak kasi training on the road, naik kereta melalui Lebuhraya Pantai Timur menuju ke Besut yang konfem-konfem akan mengambil masa paling tidak 7jam. Dengan harapan, “Anak Lelaki mesti Lasak”..

Tapi..mummynya awal-awal dah tolak cadangan gua! Katanya, nanti baby pening-pening, meragam, berak kencing sapa nak jawab?? Baby atau mummynya??:-p

Betul gak kan..

Tip untuk bawa baby travel by plane daripada Cik Jen di instagram, ┬ásemasa nak take off ngan touch down tuh kena bagi susu…protection untuk telinga baby….ok!

Thanks for sharing!

JMR

JMR writes about parenting from a Dad's perspective. To contact JMR, please send me a message at mjdetroit83@gmail.com. Thank you!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookGoogle PlusYouTube

5 Comments

  1. Haha..salah tuh..bkan bg susu cukup2…masa nak take off ngan touch down tuh kena bagi susu…protection untuk telinga baby….hehe..enjoy..aisyah hr tuh hr ke10 dah nk flight….best sbb mama siap nk wheelchair x leh nak jalan..:-)…

    1. Author

      owh salah faham..ok dh edit blk tu..pergh siap naik wheelchair ek, mmg xleh jalan ke layanan vip ni?:-p

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam