Home travelogSingapore Geylang Serai, Singapore

Geylang Serai, Singapore

by JMR
13 comments

Episod ‘sambil menyelam minum air’ aku kali ni diteruskan lagi dengan destinasi Kota Singa. Aku touch down kat Kota Singa ni pada 31 Oktober 2011, dan dalam plan, akan setelkan tugas seawal 3 November2011. Dan akan pulang ke KL pada 4 November 2011. So, kalau kije siap awal, leh la round-round ke tempat-tempat best di Kota Singa ni kan. Walaupun Singapore ni cam kecik je negaranya, tapi banyak tempat-tempat best yang wajib pergi. Especially Universal Studios Singapore. Universal Studios Japan dah sampai, haruslah pergi yang Singapore lak kan. Kan, kan?

Kita hanya mampu merancang, Tuhan yang menetukan segalanya. Amekkaw! Pada awalanya, tugasan yang diberi hanyalah ada empat ketul, Sampai-sampai kat site, tugasan bertambah menjadi lapan ketul. Pendek kata, workload bertambah 100%. Dem..

Since aku menginap di Hotel 81 Classic di Geylang Serai Rd, sempat gak aku mencuri masa, untuk menapak di sekitar Joo Chiat road. Oh ye, Hotel 81 Classic ni pon ok untuk stay lama-lama, rate pon ok dan paling penting, tak jauh dengan kedai makanan halal. 24hours lak tu.

Menapak ke kiri dan ke kanan di area ni mahupun ke belakang, memang takde pape yang menarik pon bagi aku. Kecuali Joo Chiat Complex dan kedai-kedai makanan halal yang ada di sepanjang Jalan Geylang Serai. Kalau nak cuci mata lebih sikit, leh le perhatikan amoi-amoi yang ngah berhibur di pub-pub yang banyak terdapat di sepanjang jalan geylang tu. Perhati jelah boleh kan, sentuh tak boleh..kahkakah

** Oppss terjanji lak dengan Cik Nunu, so terpaksalah masukkan Universal Studios Singapore dalam waiting list travel aku nanti, tahun bila bila tu, tak pasti lagi..wehhooo..

13 comments

blackrosehunter November 5, 2011 - 10:22 pm

pernah sampai geylang ni..tapi beberapa tahun dahulu..lama dah..

Reply
JMR November 5, 2011 - 11:20 am

pasni leh amik cuti bw famili bro..:-)

Reply
JMR November 5, 2011 - 11:19 am

jom bro naik singapore pasni. geng2 GTB gi USS pon lyn gk

Reply
cintazulaikha November 5, 2011 - 11:19 am

kena tgu pencen baru dpt gi singapore..syahdu tol…

Reply
JMR November 5, 2011 - 11:21 am

kenapa kena tunggu pencen? masa cuti pjg pon boleh kan..:-)

Reply
JMR November 5, 2011 - 11:17 am

DSLR mmg bw ke mana-mana…kikiki..

nnt la aku cari souv bet utk baby korang..:-)

Reply
JMR November 5, 2011 - 11:13 am

wah..siap promote groupon gi nih. tak sempat nk kesemua tu. nak kena bergegas blk ke KL lg..maybe next time nk pg mmg utk travel je..takmo gi semata-mata kije..hahaha

Reply
sw33tdarling November 4, 2011 - 11:32 am

alamakk… pi cari karipap singapore erk… kalau tak try,rugi!~

Reply
JMR November 5, 2011 - 11:19 am

karipap katner? ritu pekena putu piring kat geylang je..sedap gk..

Reply
Cik Nunu November 4, 2011 - 10:56 am

haha.. sib baik da ‘terjanji’.. aduyai.. 😉

Reply
JMR November 5, 2011 - 11:18 am

terjanji item je..date tak decide pape kan..hahaha

Reply
shekin November 4, 2011 - 9:12 am

best juga flyer ride kat s’pore tu..u shud try it!

Reply
JMR November 5, 2011 - 11:14 am

yeha, know it..tapi mybe next time.

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam