Gambar Perempuan Bogel & Gambar Lucah bersepah-sepah

Gambar Perempuan Bogel & Gambar Lucah bersepah-sepah

Aku bajet dunia fesbuk sudah sampai ke kiamatnyer. Gambar perempuan bogel tak kira bertudung ke tak, bersepah-sepah di’share’ di segenap pelusuk dunia fesbuk.

Satu yang menjadi kemusykilan, mana datangnya gambar-gambar tersebut, dan kenapa perlu mengaibkan dan terus memalukan individu-individu di dalam gambar tersebut melalui perkongsian di social network? Adakah gambar itu hasil editing atau pon gambar asli? Kalau gambar asli adalah jawapannya, nauzubillah, rupanya banyak gak koleksi perempaun bertudung yang diorang ada ye.

Walauapapun pandangan semua tentang isu ini, satu je yang boleh aku komen, “ Masakan pokok kan bergoyang kalau tiada angin…kecuali ada monyet atau beruk je yang bergayut di dahan pokok itu

PERHATIAN!!!!

Para hackers telah menceroboh FB & mereka meletakkan bahan-bahan lucah atas nama anda ke dalam wall atau profile kawan anda tanpa pengetahuan anda.

Anda tidak dapat melihatnya, tetapi orang lain boleh; ia seolah-olah kita yang menyebarkan bahan lucah tersebut.

Sekiranya anda menerima sesuatu sepertinya konon daripada
saya, BUKAN saya yang menghantarnya.

*copy & paste this onto your wall* 

Semoga dunia fesbuk kembali amin. Peace yaww!

Pesanan Khidmat Masyarakat Blog ini dibawakan khas oleh JMR.

 

JMR

JMR writes about parenting from a Dad’s perspective.
To contact JMR, please send me a message at mjdetroit83@gmail.com.
Thank you!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookGoogle PlusYouTube

23 Comments

  1. memang anoyying bila profil kita di tag dengan gambar tersebut.

  2. apalah lin kli cari lah kwn

  3. Tu lah manusia zamam sekarang tak tahu halal haram

  4. hope benda ni xbpanjangan..

  5. Author

    belum kot..add add ‘jamar bahar’..heheh

  6. kelmarin, my bro sendiri kena…
    so last2 dia close account…
    then hari ni nampak penuh gak wall dengan gambar2 sebegitu…
    xsangka lak virus baru menyerang…
    memacam hackers skrg..sbb gagal dlm operasi serangan FB 5 November hari tu kut

    1. Author

      yeke..siap close acc tu. tahu x cara2 lain utk stopkn spam bogel tu? leh share kt blog cikgu nnt..

      1. still xtau… nak kena research sket dulu…
        JMR kalo tau, bgtau sis 😀

  7. nampak sgt aku jakun cz xtau. td on9 nampak ery duk bising org yg gi komen gambar cm2.. rupenya bende ni.. spam ke ape bro?

    1. Author

      ak pon taktao spam ke apa..tp gmbr2 tu mmg ‘meriah’ la..hahaha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam