September 22, 2011

NIOSH OGSP

Written by

Alhamdulillah, SMS yang menggembirakan hati aku untuk minggu nih. Opss bukan SMS dapat advertorial ke apa, just notification untuk bagitau result kursus&exam NIOSH Oil&Gas Safety Passport(OGSP) yang aku amik last week.

Apa itu NIOSH OGSP?

Mesti ada yang dok tanya mentang apa passport ni kan. Sebenarnya NIOSH OGSP adalah salah satu kad/passport yang diperlukan untuk semua kontraktor yang bekerja di kawasan loji-loji minyak&gas seperti Petronas, Shell, Titan & ESSO. Sama je macam NIOSH TNB yang aku amik 3bulan lepas tu. Sebenarnya passport ni, bukan pertama kali aku amik, 3tahun lepas aku dah amik cuma berbeza formatnya sahaja-NPSP(hanya untuk plant Petronas). Kali ni hanya proses renew passport, tapi still kena masuk ceramah dan amik exam di NIOSH Bangi.

Buruk giler sial kad/passport aku nih. Dah 3tahun pakai kot. Dan 3tahun skali menduduki test untuk menda alah ni adalah sangat tidak efektif..otak dah berkarat dow…tak tahu lah camano lagi 3tahun ni nak kena renew menda ni. Kalau dapar renew cam renew lesen memandu pon bagus juga kan..kihkihkih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Category : Uncategorized

Tags :

Comments

4 Responses

  1. NuNu EeRa says:

    congratz, dear.. lps ni simpan safety passport tu leklok eh.. stiap sebulan i cek, tgk elok ke x.. hehe..

  2. whoaaa… dah lulus cert neii…. kena celebrate nie….boleh blanja aku makan yea

  3. kikikikikiki…cm nk amik ujian sarjan jek..(bak kta laki saya)

  4. mama aini says:

    siannya dia !!…apa kata gi tempah sendiri kad yg baru kat kedai bolih buat design kita sendiri…ha2x.. bolih tak wat camtu?…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam
COPYRIGHT © 2014 by JMR and Jamar Bahar