Travelog di bumi LONDON – Januari 2011

Travelog di bumi LONDON – Januari 2011

Hayward – Brothers – Patent – London
Orang tua-tua cakap ‘jauh perjalanan, luas pengalaman’ dan pengalaman lebih berharga dan tiada nilainyer jika dibandingkan dengan intan permata. Yeke? Tak suka sangat permata, tapi kalo dapat Intan anak Pak Daud pon ok gak kan. kahkahkah..Ok2, back to topic. Ni entri terakhir untuk  siri travel aku ke London 2,3minggu yang lepas, nak buat LIVE memang tak dapek la.
.
Since nak letakkan semua gambar sebagai tanda selamat tinggal pada D80 pon memang akan nyusahkan semua pihak, so aku pilih 5,6keping je hari ni. Weih, ni aku snap sendiri, bukan copy paste daripada third party okkey. Bukan nak show off, tapi mana tau one day nanti, cucu-cucu aku leh tengok hasil tangan DSLR pertama dalam hidup atok diorang…
Gambar-gambar ni semua aku snap sambil jejalan ngan big boss & memba aku kat sana di sekitar Oxford Road, Bayswater, Portobello etc. Kerja, kerja gak, melepak sambil jejalan pon kena gak. Kalo nak suh aku kije je manjang tanpa hiburan, aku resign..kahkahkah..
Gambar kat atas ni kan, kalo cucu-cucu aku tanya apa yang diorang tengah watpe, apa patut aku jawab ek?
Simply’Coffea, ‘warung’ wajib setiap pagi kami. Pekena black coffea dan crossaint choc sambil buat-buat tak sejuk lepak tepi street. dem..
Sebenarnya 3silhoutte awek kat atas tu ialah Malaysian. Tapi bila sorang memba aku tanya, diorang buat donno je. Dah tu men blah gitu je, Padahal dok meja sebelah je masa makan sambal belacan kat Malaysian Hall sebelum tu. No wonder, memba aku tanya soklan guna slang Kelate Gua Muse pekat..bangang..
Huh..elok je ngah layan feel snap sana sini, tetiba datang ‘akak’ ni mintak tolong snap gambar dia. Gaya mintak tolong tangkap gambar dah ada, kalu dalam BM, bunyinya lebih kurang gini “Nyah, tolong snap gambar makk satu…” sambil patah-patahkan tangan & main-mainkan lidah kat bibir dia…lidah dia, bukan aku okkey!
Tak pasti lak apa yang diorang ngah buat. Rehearsal perarakan hari raya kot, takpon ngah promote underwear brand baru…hukhuk..
Aku tak beli keychain ni, coz takde keychain I♥Kuala Lumpur lagi. Jangan derhaka okkey..nanti dah beli yang I♥Kuala Lumpu, baru aku datang beli keychain II♥London..kahkahkah..
Nampak ‘sehat’ ye! Ni je gambar yang paling okkey, yang lain-lain semua nampak lagi ‘sehat’..ntah pape Canon 60D ko tu bos..nyampah…
TUBE MAP..satu benda yang perlu korang fahami & khatami kalo nakkan perjalanan yang lancar sepanjang berada di London.(kecuali ada tourist guide!)…sorang kena ada satu, in case salah sorang tertinggal or tak sempat naik tube secara berkumpulan. Ala, seminggu korang jejalan kat London, dah leh faham pon..silap-silap dah leh hafal..sonang ajo!!!
Dah setel catitan untuk kali ni. Aku harap pasni ada lagi peluang untuk singgah&lepak-lepak di Kota London. Mungkin bersama famili lak kan. InsyaAllah, ada rezeki lebih, leh bawak diorang sekali. Travel dalam group yang ramai kan lebih meriah& seronok. “The more, the merrier!” omputih cakap…..
~pasni travelog di Milan, Italy lak dan juga kisah flight delay selama 7jam di Sel De Piero Airport..demmit…
 TRAVELOG & PHOTOBLOG : Pengembaraan Hidup Hakiki & Gambar Sebagai Koleksi

JMR

JMR writes about parenting from a Dad’s perspective.
To contact JMR, please send me a message at mjdetroit83@gmail.com.
Thank you!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookGoogle PlusYouTube

12 Comments

  1. Memang impian kiter nak mai ke bumi London.
    Ntah bilalah kita sampai sana nanti macam dia..
    Tapi kalau pi sana takkan lupa nak bawa bersama Flexiroam
    Dah la dia tengah bagi 3 hari pass percuma http://www.flexiroam.com/my/

  2. ur pictures semua lawa2, pakai dslr apa ek? mahal tak?

  3. sesuatu yang indah dari pemandangan dari LONDON…
    tq 4 sharing, bro

  4. menternak lemak banyak sangat kot kat sana..tue yang "sehat" jer….hehehehe

  5. IAI: kahkah..lama tak dgr word GEBU tu..kahkah

  6. tak pandai menari salahkan lantai..
    pic nampak sihat salahkan camera yek?? Miahaha…

    P/s: ptt pon pic mak semua2 tu x syantik…sbb camera lah yek. Ooo..baru kutahu selama ni mak cantik rupanya!! Miahahaaaaaa..haktui!

  7. bestnya jenjalan negara orang…seronot2

  8. best jln2 london nk2 oxford street…wah2 seminggu leh katam ye tgk map tube..pening gk..sy bole katam dr queensway ke oxford circus je sebab menuju tmpt shopping…hehehehe

  9. kat london kan pgi2 u da mkn nsi lemak.. mau xgmbar tu nampak 'sehat'.. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam