Netherlands: Awek BREDA memang cun&sopan santun…

Netherlands: Awek BREDA memang cun&sopan santun…

Sangat setuju bila berdiskusi dengan salah seorang manager ketika aku meeting di The Netherlands dua minggu yang lepas. Yela kan, takkan asyik nak cakap soal kojo je, dah namanya semua geng laki-laki, pe lagi, topik hangat la jadi perbualan-AWEK HOT!. Ahh, sama je, laki Malaysia ke, laki Holland ke, kalo dah namanya lelaki, memang topiknya pasal pompuan la, kalo topik pasal laki gak, itu songsang namanya beb! kahkahkah..
Series shit dowh, sebelum aku sampai di Breda, Netherlands ni, bisnes trip aku ke London & Milan, Itali luh. Tapi aku takde tertarik sangat untuk post entri pasal London & Milan. Sebab bagi aku, Breda lagi best! Opss..bukan sebab awek k, tapi sebab suasana & environment yang sangat best. Breda ni terletak di selatan Netherlands/Holland/Belanda. Tempatnya tenang, tak sesibuk tempat-tempat lain. Susunan bangunan pon masih mengekalkan ciri-ciri asli. Nak ke Breda pon very easy, landing di Eindhoven Airport, amik shuttle bus ke tren station, then amik tren ke Breda directly. Lebih kurang 45minit perjalanan. Tak silap aku, dari Amsterdam Airport terus ke Breda pon ada dianya tren.
Antara shoppingmall besar yang ada kat area hotel aku stay. Tenang je.Takde berserabut ngan kepala-kepala orang..kahkah..
Yang best kat sini, setiap kedai memang kaw-kaw nyer SALE. Sampaikan 70% diskaun. Kedai handbag memang aku tak berenti, just benti kat kedai kasut dan beg-beg traveller yang memang layan dianyer design woo..harga pon not bad. Kasut NIKE casual leh dapat 20euro je weih, kalo kat Mesia RM250++..
Angle menarik dari depan hotel yang aku stay. Winter tak abes lagi, layan ranting kayu je.
Ni dah macam lorong gelap. Act kat tepi-tepi belakang aku tu ramai giler awek-awek ngah melepak, cun-cun rambut blonde lak tu..nak say hi aku takut, kang tak pasal pasal diorang tanya “Nak servis berapa lama bang???”..ha, sapa nak jawab?? kahkahkah…
Shoot dari luar. Nampak cam sedap jer. Nak-nak bila si penjual tu adalah gadis kampung Breda..terus masuk beli sekilo dua, wat sedekah la nanti kat sapa-sapa…kahkahkah…
Antara church terbesar di area Breda dan menjadi daya tarikan Breda. Bapak gedabak..masjid takde lak aku jumpa..maybe sebab kecik sangat kot..huhuhuhu
Penulis sorang2jer bergambar ye. Bukan takde awek Breda yang sudi, kang berdua, tak pasal-pasal membazir masa pujuk awek KLANG lak..hahahah
Breda Harbour. Cantik dowh. Kalo dapat lepak-leoak kat tepi tu, sambil dengar aliran air, sambil dengar kicauan burung..eh, tahan ke dengan suhu 2°C?? tengoklah dulu..
Front view. Macam hotel bajet kat Chow Kit pon ada kan..90++euro untuk satu malam, ada wifi, ada brekpes. Alah, kalo time brekpes penuh ngan ham kaler pink, takde selera aku nak makan!
Stadsted Hotel De Klok..De Klok tu aku taktao apa maksudnya.

Suasana di lobi hotel. Lobi hotel? oh yeah…lobi sikit je, yang lain-lain tu meja makan le. Leh dok lepak-lepak sambil minum-minum air, air kosong k..

.
Kakak-kakak di Breda sangat sopan, tak pakai dedah-dedah ye. Opss, gatal punyer pakcik tua kat sebelah tu.
Bersama-sama adik-adik angkat..kahkahkah..
Kesimpulannya; Awek BREDA memang cun&sopan santun tapi aku tetap ingat ngan awek KLANG..kihkihki..

JMR

JMR writes about parenting from a Dad’s perspective.
To contact JMR, please send me a message at mjdetroit83@gmail.com.
Thank you!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookGoogle PlusYouTube

8 Comments

  1. Bestnyaaa…
    Kalau ada Flexiroam lagi bertambah bagus..
    Leh call orang yang tersayang ketika di negara orang 🙂

  2. awek klang nk tumpang lalu.. sopan santun x?? hehe..

  3. uih.. bestnyeee…

    tapi aku musykil…

    kalau time summer agak-agak sopan lagi tak aweks itu? hihihi

  4. perghhh…best giler ler dapat g sana..aku pernah g indonesia jer. hahahahaha…best weiii jlan2 negara orang

  5. Layan gambar2 cun kat sini..maklum ler, jurufotonya mmg terrer kan

  6. tumpang tanya
    makan cmne? halal food senang carik?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam