LIVE dari katil hotel di Breda, Netherlands

LIVE dari katil hotel di Breda, Netherlands

Jam 9.30malam waktu Netherlands, at last aku leh landing atas katil yang sejuk lak rasa sebab heaternya belum ON..hahaha..sepatutnya aku sampai sini jam 11.00pagi, tapi disebabkan masalah teknikal di aircraft, jadual penerbangan aku ke Eindhoven dari Milan, Italy terpaksa ditunda ke jam5petang. So terpaksa la aku tunggu di kawasan transit tanpa dibenarkan keluar ke kawasan lain.
.
Bayangkan aku ngan bos aku terpaksa terperap dalam tu. Habes semua kedai duty free aku redah masuk, seb baik Euro aku tak abes semua..hahaha..bosan-bosan pusing kedai tu semua, amik dslr, snap apa-apa yang patut. Gadis Italy sikit pon tak hot, takde nafsu aku nak shot diorang, better aku shot badge feveret korang ni semua kan..kan..kan..kahkah..
.
Layan gambar ni luh..badge ni kena bawa ke mana-mana, tanda aku sayangkan Nuffnang. Nuffnang je tak sayang aku, abes semua BE aku ko tarik ek. nak kena pok kepala ni, tunggu time aku balik nanti la..

 

Kat Mesia skang ni jam 5.15pagi..facebook aku skang ni, ada 15orang je ngah online chat. Maybe budak-budak ni baru lepas solat tahajud kot fikir aku. Bagus..bagus..mana yang lain ek. Meh la kita chat. Cik Nunu pon sah-sah ngah menbongkang lena lagi nih. Huh.cakap rindu, tapi tak tunggu gue sampai kol5pagi pon..apa daa..jangan lupa bangun subuh ye…
.
Series sangat penat rini. Kang bagus kalo company aku ni leh bagi private jet sebijik. Takde susah-susah nak kena Q pepanjang, kena lak dok dalam flight yang ramai niger..pastu memekak je kerja. Acu je nak lelap mata, ada announcement cakap flight delay sampai 4,5jam. Pastu kena turun ke transit area, takleh kuar ke memana..dok dalam area tu. Paling jauh pon, leh pusing-pusing masuk kedai duty free. Nak makan lak, tengok-tengok pizza, bajet nak amik yang ada ikan je, sekali tengok, sebelah pizza ikan, ada pizza bacon..aku tengok bos, bos tengok aku…kahkahkah…sengsara kejap aku selama 5jam di Orio Sel Viore Airport di Milan, Italy tadi…pengalaman beb demi mencari sesyuap nasi..dah dua hari tak jumpa nasi ni weih!!!!! asik asik crosssaint sapu butter je..hahahahahah
.
Aku ada bawak bekal megi dari Malaysia. Rasanya dah hancur terpenyek kot. Tak kisahlah, malam ni nak pekena megi gak. Macam layan gak kan. Semalam di Milan, Italia, wakil principal kitorang, si Christiano ada bawak dinner ke satu tempat yang superb giler. Satu bandar/kota lama Milan yag terletak di atas bukit. Nak masuk area tu ada satu jalan je, ala-ala lalu pintu gerbang. Restoran yang aku dah lupa nama apa, ada sediakan ala-ala ikan stim guna garam. Bawah garam, tengah ikan & atas garam, then dimasukkan dalam ketuhar. Garam tu jadi keras, dan rasa isi ikan tu takde la plak masin sangat, sedap-sedap je. Apa nama menu tu, pon aku dah lupa..kahkah..
.
Nantilah aku sambung pasal trip ke Itali tu, coz masa kat sana, masa terlalu singkat. Terpaksa berkejar ke training la, mana nak meeting la, mana nak online Facebook la, nak jawab email la..tup-tup dah kena gerak ke Netherlands. Sangat-sangat penat okkey! Aku ada dua hari untuk meeting segala bagai di Netherlands ni, then gerak balik ke London untuk rest satu hari, then baru terbang balik ke Malaysia. Seb baik terbang, kalo naik kapal macam mana???? syukur je la kan…
Chriatiano, JMR & Roberto – pekena kopi Itali. cawan kecik nak mamp..kucing minum belum tentu ilang dahaga..kahkahkah

**jom masak megi luh..5minit sude siap……….:-(

JMR

JMR writes about parenting from a Dad’s perspective.
To contact JMR, please send me a message at mjdetroit83@gmail.com.
Thank you!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookGoogle PlusYouTube

10 Comments


  1. keja banyak jalan la keja paling best…huahhahaa

  2. wah ….sangat best kije jalan ke sana ke sini ….sangat jeles hokey

  3. zaman buffer earning tgh kering bro

  4. dah gi jauh rupanya dia. jgn notty kat negara orang kay 😛

  5. Perghhh best nya trip camin Ada gak peluang wpun pasal keja.

    Hmmm cawan tu comey siot. Berapa cup ko belasah?

  6. tak hengat, mintak jet peribadi tuh.hohoho eh mana tahu kot kot ada rejeki. 😉

  7. see…cik nunu tertido ats laptop tnda rindu menggunung ok..bro jmr wat statement bikin sentap taw..hohohoho

  8. i tggu u la, en.JMR.. smpi t'tido atas laptop dibuatnye.. huhu..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam